Jan 13, 2015

Pumpkin Carriage dulang hantaran for sale.

Hello b2b.. its look like my cinderella pumpkin carriage dulang still in this year..  been using by 3 b2b. Exactly using same decoration. And another customer request me to enhance it look more english style..  okey let do sone research.

Here are some touch toward the dulang.
For my brotha merisik day I add sone fresh baby breath... i like the sweet looks.

Bro merisik day
Add some baby breath.
cinderella pumpkin carriage for RM 200.

whatsapp 0199050925

Jun 23, 2013

Wedding Review: Guest Book & Photo Booth corner

My guest book corner.


guest book and photobooth corner.


Wedding Review: Coklat Hantaran

Salam,

Okey..pagi ni nak cerita tetang coklat hantaran. Last post tentang idea coklat hantaran yg macam tu macam ni.. but kawan saya cakap die nk sponsor coklat.. see i got sponsored ok. hehe Thanx kak u aka Acik Ayu aka Heliza sebab sudi nk sponsor coklat. So untuk coklat tu de just tanya color tema.. so ni lah die coklat hantaran nye.. so Sweet... mmg laa coklat ni sweet tp combination ni comeyy.

soft purple+soft blue coklat hantaran.

Wedding Review : Kek Hantaran!

Good Morning..
Ohooo its Sunday Morning.. So today nak update pasal kek hantaran ku.
Kek hantaran di sponsor oleh my very very very best friend ELLE. Thanx dear for giving hand on my wedding.. I LOVE U. 

Okay here we go.. The wedding was held at Kota Bharu.. so I need to find the bakers from KB lah.. susah jgk woo.. musim cuti sekolah orang semua nk kahwin .. almost give up jgk lah nk tempah kek ni sbb full on that date. Tapi ku gagahi jua... ecececee ayat xleh blah. Disebabkan ku berada jauh diperantauan dan wedding ku akan diadakan di kampung.. hanya Pakcik Google yang hensem ini sajalah menjadi penghubung. Google punyo google n call sane sini.. so jumpa la 1 blog ni.. pemilik nya ialah Kak Ha. Rumah nye terletak di Lundang Kb. Aku pom mengoggle lah jenis kek yang mcm mane menjadi pilihan hati.. aku berkenan dengan rainbow kek.. tema aku soft purple.. so Kak Ha suggest untuk buat Italian Ombre cake. So ini lah kek hantaran ku


Kat dalam ade 6 lapis ombre purple.. kek ni with cream cheese tau.Nyumsss..

Mission Accomplish!

Jun 16, 2013

Wedding Review : Dulang Hantaran (DIY Hiasan)


Salam,

Sape yang suke berjimat sila angkat kening!!!? haaaaa sume org suke kan. tambah barang freeeee.
ok lah..untuk dulang hantaran sy pakai yg adik sy punye masa die kahwin dulu2.hahahaa lame kut tahun 2009 tp dulang ni tak out to date lg..(based on my prespective laa kan). Dulang hantaran yg adik sy ade 6 so sy kena beli 3 lagi. So just tambah bunga2 untuk deko.. there is it my pumpkin carriage hantaran












dan Dulang-dulang ni untuk disewa yer kawan2. sape berminat boleh emel gurl_eve77@yahoo.com

Wedding Review: Vintage Paper bag for wedding gift.

Salam uolss,

Saya sebenarnya silap perkiraan dimana sy tidak memerlukan paper bag..tapi disebabkan permintaan my mom suruh cr paper bag plus mata sy digoda oleh vintage paper bag nih..so sy beli jer. Hahahahaa..dan mula lah mengelabah nk isi ape lg dlm ni weyyy..sbb it cost much for wedding gift items. Mane boleh letak seketul jer faux cupcakes dlm paper bag kan. Orang tua ckp xelokkkk..jangan kedeks sangat!Bukan kedeks tp berjimat cermat..baru la selamat :p

So saya kena la spend lagiiiiiii untuk tambah item lain. Mula la saya cari sponsor.. hahahaha I got alot of sponsor uolss..syukran rezeki org nak kahwin kan. Faux cupcakes tu adik yang sponsor.. pstu kismis dlm kotak tu adik IPAR yang sponsor.. modal sy hanya pada paper bag, sarung faux cupcakes dan Handkerchief tu jer. Alhamdulilah rezeki mencurah2.


 cantik kan?  kan dan ckp lagi comey dari kakton..muahahaha

Wedding Review: 3-tier Red Velvet with Cream Cheese Topping Wedding Cake (DIY)

Salam, 
Haaaa panjang x tajuk post kali ni..hehe. Okey kali ni nk cite pasal wedding cake plak..
My wedding cake is sponsor by my Che Ani.. Thanx omma. Che Ani buat 3-tier red velvet cake with cream cheese topping. It was a super delicious cake.
So what I need to do is rent a Cake Stand.. luckily my buddies punye anty ade own cake stand sendiri. So sy mintak sewa.. dio bg sewa RM50 for 2days.. kire ok la kan. Tapi bila mintak size ring cake stand tu my buddies xtau plak. Agak dilema jgk laa nk wat size ape.. kang kalau kecik sgt xmuat ring cake stand tu.. besor sgt pom tak bleh jgk. So sy pom google laa.. banding-banding kan ring size..so amik yg standard. kalau uolss tgk wedding cake sy mmg cukup2 jer.. n yg atas besor..tp still okey.

Ape-ape pom sy suke red velvet cake ni sbb sedap .. mkn kt kedai xsesedap kek Che Ani buat.. u r such talented bakers.
Sekian!


 See.. nampak kan ! ring cake stand ngan size kek sy. 
thats why I need a size..hahahahaha.

Saya terima tempahan untuk kek kahwin tau. 
Whatsapp 0199050925